22 Μαΐου, 2020

Law of Attraction Series: Τροχός Εστίασης

Τί είναι ο Τροχός Εστίασης;

Ο Νόμος της Έλξης είναι πλέον διάσημος. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να νιώσουμε τον στόχο μας, ιδιαίτερα όταν σκεφτόμαστε ότι είναι μακριά από εμάς. ο Τροχός Εστίασης θα σε βοηθήσει ακριβώς σε αυτό το σημείο: να νιώσεις όλα τα υπέροχα συναισθήματα του να λαμβάνεις αυτό που επιθυμείς.

Όταν αισθανόμαστε την ικανοποίηση, την χαρά και τη ευγνωμοσύνη από την εκπλήρωση της επιθυμίας μας σε κάθε κύτταρο του σώματός μας πριν αυτή να έχει πραγματοποιηθεί, τότε αυτή αποτελεί μία τεράστια δύναμη που μας ωθεί προς τον στόχο μας.

Ο Τροχός Εστίασης είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο αυτο-εξερεύνησης. Θα διαπιστώσεις ότι χρησιμοποιώντας τον με συνέπεια θα μεταμορφώσεις αρνητικά συναισθήματα και θα αλλάξεις σημείο εστίασης αφού θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να εντοπίζει τις περιοχές της ζωής σου όπου αυτό που επιθυμείς είναι ήδη παρόν.

Βήματα για να φτιάξεις τον δικό σου Τροχό Εστίασης

Βήμα πρώτο: Σχεδίασε ή κατέβασε τον τροχό σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σχεδιάσεις έναν μεγάλο κύκλο. Θα χρειαστείς αρκετό χώρο για να τον χωρίσεις 12 ίσα μέρη , οπότε όσο μεγαλύτερο είναι το χαρτί, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

Μόλις σχεδιάσεις τον κύκλο, σχεδίασε έναν μικρότερο κύκλο στο κέντρο. Στη συνέχεια, διαίρεσε τον μεγάλο κύκλο σε 12 ίσα μέρη.

Βήμα δεύτερο: Γράψε τις αρνητικές σου δηλώσεις

Τελικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία θετική δήλωση που να περικλείει τις επιθυμίες σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό, είναι πιο εύκολο να σκεφτείς πρώτα τι δεν θέλετε.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άριστα εκπαιδευμένοι στο να εστιάζουν σε αυτό που δεν θέλουν ή αυτό που θέλουν να αποφύγουν και με τον τρόπο αυτό χωρίς να το συνειδητοποιούν εστιάζου την ενέργειά στο αντίθετο από αυτό που προσπαθούν να προσελκύσουμε.

Γι ‘αυτό πρώτα γράψε σε ένα ξεχωριστό κομμάτι χαρτί τις αρνητικές σκέψεις σου. Μπορούν να περιλαμβάνουν:

Βήμα τρίτο: Δημιούργησε τη θετική σου δήλωση

Τώρα που ξέρεις τι δεν θέλεις, μεταφράσέ το στο αντίθετο για να δημιουργήσεις τη θετική σου δήλωση. Γράψε την κάτω από την αρνητική σου δήλωση.

Μπορεί ακόμη και να νιώσεις άβολα ή να νιώσεις σαν να έχεις περισσότερες αμφιβολίες – αλλά αυτό είναι απολύτως φυσικό. Απλά παρατήρησέ το χωρίς να το κρίνεις.

Εάν οι αρνητικές δηλώσεις σου μοιάζουν με αυτές που έγραψα παραπάνω, οι θετικές μπορεί να μοιάζουν με αυτήν:

Υπέροχη ρομαντική σχέση.
Αίσθημα αυτοπεποίθησης
Αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον

Βήμα τέταρτο: Γράψε την ουσία της θετικής σου δήλωσης στη μέση του τροχού εστίασης

Γράψτε την ουσία της επιθυμίας σου στο κέντρο του τροχού. Αυτό μεταφέρει τα συναισθήματά που θέλεις να νιώσεις στο Τώρα. Αντί να επιθυμείς το συναίσθημα, θα το βάλεις στη ζωή σου εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά θέλεις.

Βήμα πέμπτο: Ξεκίνησε από την αρχή και γράψε μια δήλωση που την νιώθεις όμορφα

Τώρα είναι καιρός να σκεφτείς τον τροχό ως κινούμενο αντικείμενο, σαν μία περιστρεφόμενη κούνια στην παιδική χαρά. Αυτήν τη στιγμή, ο τροχός περιστρέφεται και όταν προσπαθείς να ανέβεις σε πετάει κάτω. Δεν μπορείς ακόμη να φτάσεις στο κέντρο των επιθυμιών σου σε αυτό το σημείο, επειδή δεν αισθάνεσαι τα συναισθήματα που ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία σου.

Για να ανέβεις στον περιστρεφόμενο τροχό, θα το κάνεις βήμα-βήμα. Εστίασε στις λέξεις που έχεις βάλει στο κέντρο και βρες συναισθήματα που σχετίζονται με αυτές τις επιθυμίες.

Το κλειδί είναι να μεταφράσεις ένα θετικό συναίσθημα σε μια θετική δήλωση. Γράψε το σε μία από τις 12 περιοχές του κύκλου που αναπαριστά τον Τροχό Εστίασης και προχώρησε στην επόμενη.

Ξεκίνησε με αργά και μικρά. Σκέψου οτιδήποτε σχετίζεται ακόμη λιγάκι και που γνωρίζεις ότι είναι αλήθεια και σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Ας το δοκιμάσουμε με την υπέροχη ρομαντική σχέση:

Ίσως το “είμαι έτοιμος για μια υγιή σχέση”, να μην σε εκφράζει τώρα, γι ‘αυτό συνέχισε μέχρι να βρεις κάτι που να ταιριάζει στη δική σου εμπειρία και στάδιο ζωής, “Ξέρω τι θέλω από έναν σύντροφο ». Βρες δηλαδή την δήλωση που μπορεί νιώθεις αληθινή για εσένα. Όταν την βρεις, γράψε την.

Βήμα έκτο: Συνέχισε και δείξε υπομονή

Δούλεψε κάθε δήλωση, μετάφρασε τα θετικά σου συναισθήματα σε θετικές δηλώσεις και γράψε τα σε κάθε ενότητα του τροχού.

Αρχικά θα προχωράς ίσως αργά, αλλά όσο πιο πολλές θετικές δηλώσεις καταγράφεις, τόσο πιο εύκολο θα γίνει.

Βήμα έβδομο: Απέκτησε momentum

Καθώς “κινείσαι” στον τροχό, θα ενισχύεται η “ορμή” σου

Κάθε θετική, αληθής δήλωση που γράφεις θα οδηγήσει σε μια άλλη θετική και αληθή δήλωση.

Τελικά, όταν φτάσεις στο 12ο τμήμα του τροχού, θα νιώσεις γεμάτη με θετικά συναισθήματα και αυτοπεποίθηση.

Βήμα όγδοο: Ξαναδιάβασε τις θετικές δηλώσεις στον Τροχό Εστίασης σου

Τώρα που έχεις φτάσει στο τέλος του τροχού, ξανα δες τη δήλωση στο κέντρο. Παρατήρησε πόσο πιο κοντά είσαι ήδη στην αλήθεια αυτών των λέξεων και το νόημα που έχουν για εσένα.

Το νόημα του Τροχού Εστίασης είναι να εστιάσεις την προσοχή σου στο θετικό, χτίζοντας τα συναισθήματά σου μέσω μιας σειράς μικρών, θετικών δηλώσεων.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτήν την άσκηση όποτε νιώθεις ότι έχεις κολλήσει σε ένα αρνητικό συναίσθημα ή δυσκολεύεσαι να έχεις διαύγεια για τις επιθυμίες σου.

Share This Post