28 Μαρτίου, 2022

Να πώς θα σε παγιδεύσει ένας νάρκισσος: future faking

Είστε σε ένα ραντεβού και δείχνει ξεκάθαρα ότι όλα πηγαίνουν μαγικα!  Είναι σαν να σας έχει φέρει κοντά το σύμπαν για κάποιο λόγο, σας λέει, ότι μπορεί να φανταστεί ότι έχετε παιδιά μαζί. Και ω, δεν θα ήταν υπέροχο να πηγαίνατε κάπου στην Ευρώπη σύντομα; Ίσως την επόμενη εβδομάδα;

Αν αυτό είναι ένα από τα πρώτα σας ραντεβού μήπως σου κάνει future faking/παραποίηση του μέλλοντος; Εδώ υπάρχει ο,τι χρειάζεται να γνωρίζεις ώστε να εντοπίσεις τις κόκκινες σημαίες!

Τι είναι το future faking

Η παραποίηση του μέλλοντος (future faking) είναι όταν κάποιος «σχεδιάζει» και σου «πουλάει»ένα λεπτομερές,  λαμπερό όραμα για το μέλλον για να διευκολύνει το δέσιμο και τη σύνδεση σε μια ρομαντική σχέση. Είναι γενικά κάτι που κάνουν οι ναρκισσιστές, ώστε να εισπράξουν την προσοχή και τον θαυμασμό σου.

Αρχικά, το future faking μπορεί να φαίνεται σαν να ζεις την απόλυτη ρομαντική ιστορία. Είναι μαγευτικό και εθιστικό.
Στην πραγματικότητα όμως είναι χειριστικό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι σκόπιμο καθώς πολλοί ναρκισσιστές είναι πολύ παρορμητικοί όταν πρόκειται για ρομαντικά συναισθήματα. Και σε αυτήν την παρορμητικότητα, υπόσχονται  το σύμπαν. Επομένως, μπορεί να πιστεύει πραγματικά ότι αυτό που σου λέει ότι είναι αληθινό κατά την αρχική περίοδο φλερτ. Μέχρι που σταματά να το πιστεύει.
Το future faking μπορεί πραγματικά να σε κάνει να υποφέρεις συναισθηματικά. Γιατί ακόμα κι όταν δεν είναι σκόπιμο, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η σχέση τείνει να εκτροχιαστεί με επώδυνους τρόπους.

Πότε να περιμένεις future faking

Στην αρχή μιας σχέσης είναι το αρχικό στάδιο όπου το future faking βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Καθώς η σχέση όμως εξελίσσεται, ο ναρκισσιστής σύντροφος αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του ή ο μη ναρκισσιστικός σύντροφος συνειδητοποιεί ότι κάτι λείπει. Εάν αρχίσεις να απομακρύνεσαι, να αμφισβητείς τα πράγματα ή να προσπαθήσεις να επιβραδύνεις, ο ναρκισσιστής σύντροφος θα αρχίσει να γίνεται επικριτικός ή θα γίνει απορριπτικός. Ένας ναρκισσιστής δεν εξετάζει πώς οι πράξεις του επηρεάζουν τους άλλους – δεν τον νοιάζει αν το μέλλον που λέει ότι θέλει μαζί σου καταρρεύσει και καταλήξει να προκαλεί βαθύ πόνο.

Μόλις ένας νάρκισσος ξεπεράσει τα πρώτα στάδια της σχέσης, «ξενερώνει» Τότε είναι που γίνεται  εχθρικός ώστε να προστατεύσει την αίσθηση του εαυτού και του εγώ του. Η δημιουργία μιας πλαστής τελειότητας είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει ώστε να προσκολληθεί, και μόλις αυτή η εικόνα ραγίσει, αφού αρχίσεις να αμφισβητείς τα πράγματα ή να απομακρυνθείς, η πρόσοψη καταρρέει.

Ένας ναρκισσιστικός σύντροφος θα απωθήσει τελικά τον σύντροφό του και σίγουρα δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Δεν θα κάνετε ρομαντικές διακοπές στο Παρίσι. Δεν πρόκειται να κάνει πρόταση γάμου κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Θα αρχίσει όμως να αντικαθιστά τα κομπλιμέντα και τις πράξεις αγάπης με κριτική και συναισθηματική απόσταση.  Όσο γρήγορα ξεκίνησε η σχέση, έτσι μπορεί να τελειώσει.

Η αγάπη δεν είναι future faking (αλλά μπορεί να μοιάζουν αρχικά)

Είναι τόσο εύκολο στα πρώτα στάδια της σχέσης να νιώσεις ότι παρασύρεσαι  από κάποιον. Όλα φαίνονται πιο φωτεινά και πολύχρωμα!  Η αγάπη και τοfuture faking  μπορεί αρχικά να φαίνονται ίδια οπότε δες τι να προσέξεις αρχικά:

Τι να κάνεις αν πιστεύεις ότι έπεσες θύμα future faking

Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις τι είναι και να είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις. Εάν αναγνωρίζεις αυτά τα σημάδια στον σύντροφό σου και αισθάνεσαι τις συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ευτυχίας και χαράς ή κατάθλιψη, τότε είναι καλή ιδέα να εγκαταλείψεις τη σχέση, ακόμα κι αν η απόφαση αυτή προκαλεί πόνο και θυμό. Μπορεί να σε βοηθήσει επίσης το  να θυμάσαι ότι τα αισθήματα πένθους και απώλειας που ίσως βιώσεις αφορούν την απώλεια μίας απλής φαντασίωσης καθώς αυτό που «ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό» ποτέ δεν ήταν.

Η αγάπη θέλει δουλειά, αλλά δεν απαιτεί μια ολοκληρωτική θυσία του εαυτού σου.

 

 

 

Share This Post