28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο γάμος μου είναι βαρετός!

Τι κάνεις όταν ο γάμος σου έχει μετατραπεί σε μία βαρετή κατάσταση όπου τίποτε ενδιαφέρον δεν φαίνεται να συμβαίνει; Είναι το διαζύγιο καλή ιδέα; Ίσως μία εξωσυζυγική σχέση;

Τι μπορεί να σημαίνει το “βαριέμαι” σε μία σχέση, τι μπορεί να επιθυμώ; Χρειάζομαι πράγματι έναν νέο άνθρωπο; Ευτυχώς, η απάντηση είναι “όχι”. Αυτό που πιθανότατα λείπει είναι η ικανοποίηση δύο πολύ συμαντικών ανθρώπινων αναγκών: λείπει η αγάπη και η σύνδεση και πιθανότατα η ποικιλία.

Η μια και μοναδική απόφαση για τον γάμο που επιθυμείς

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές εστιάζουμε σε αυτό που φαίνεται να λείπει αλλά αυτό που παραβλέπουμε είναι ο δικός μας ρόλος. Εάν βαριέσαι, τι έχεις κάνει ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση; Τι έχεις κάνει ώστε να αλλάξει η κατάσταση;

Ακόμη και εάν δεν γνωρίζεις αυτή τη στιγμή τι θα μπορούσες να κάνεις ή νιώθεις ότι ο μόνος που προσπαθεί είσαι εσύ, σημασία έχει να αναλάβεις 100% της ευθύνης για την σχέση σου.

Υπάρχει κάτι που χρειάζεσαι, κάτι που θέλεις, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή πρόκληση, πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Διαφορετικά, βασικά απλά παραπονιέσαι. Και θα ήθελα πραγματικά να σε βοηθήσω, αντί να παραπονιέσαι, να αναλάβεις δράση και να κάνεις κάτι για να αλλάξεις όσα χρειάζεσαι. Η σχέση με κάποιον τρίτο δεν θα λύσει τα προβλήματα του γάμου σου. Πιθανότατα θα προσθέσει νέα. Μπορεί να κάνει την κατάσταση του γάμου σου χειρότερη.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία νέα σχέση

Υπάρχει μία οριστική λύση που υποστηρίζω. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσει μια νέα σχέση. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσεις αυτή τη νέα σχέση με τον άντρα σου. Τι εννοώ με αυτό; Θα πρέπει να ξεκινήσεις ξανά μαζί του.

Φαντάσου ότι είναι κάποιος που μόλις γνώρισες, κάποιος που βρίσκεις ελκυστικό. Τι θα έκανες πραγματικά; Πώς θα ήσουν με αυτό το νέο άτομο; Πώς θα ήταν ο τόνος της φωνής σου; Τι θα μοιραζόσουν μαζί του; Τι θα ήθελες να κάνετε; Για παράδειγμα, αν συναντούσες αυτό το άτομο που ήταν πραγματικά ελκυστικό και σου έλεγε, “Α, πάμε για μία μπύρα!” Ίσως να μην πιστεύεις καν ότι η μπύρα είναι υπέροχη, αλλά στοιχηματίζω ότι θα πήγαινες αν ήταν κάποιος που σε ενθουσιάζει. Μπορεί να δοκίμαζες διαφορετικά πράγματα και απλά να σε ενδιέφερε ότι είσαι μαζί με αυτό το άτομο. Νομίζω ότι είναι ασφαλές όμως να υποθέσω ότι δεν λειτουργείς έτσι με τον άντρα σου εάν συμβαίνει να βρίσκεις τον γάμο σου βαρετό. Λοιπόν, αυτή είναι μια από τις συστάσεις μου, γιατί να μην δημιουργήσεις μία σχέση με τον άντρα σου;

Επίσης, πιστεύω πολύ στην οικειότητα σε μια σχέση. Η οικειότητα είναι να μπορείς να μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου τι συμβαίνει, τι θέλεις και τι χρειάζεσαι, ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου καθώς και να κάνει το ίδιο μαζί σου. Και όσο βαθύτερο είναι το επίπεδο οικειότητας που έχετε, τόσο πιο ικανοποιητική είναι η σχέση σας κατά τη γνώμη μου. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις μια βαρετή σχέση εάν υπάρχει τέτοιου είδους ελευθερία και οικειότητα.

Αν αυτό είναι κάτι που θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου το πρόγραμμά μας Passion Patterns είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Στοιχηματίζω ότι έπειτα από αυτό θα βρεις την σχέση σου την πιο συναρπαστική που θα μπορούσες να φανταστείς. Καλή τύχη.

Share This Post