20 Ιανουαρίου, 2016

Life Coaching: Τί είναι και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου;

Οι συνεδρίες «Life Coaching» αποτελούν την νέα τάση στο εξωτερικό και κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.  Ο λόγος είναι απλός: πολλές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν κολλήσει στην ζωή τους. Επιθυμούν βοήθεια ώστε να βρουν ξανά την κατεύθυνσή τους και να κινηθούν προς τα εμπρός. Η «Life Coach» Μαρία Λαζαρίδου του «The Life Coach» εξηγεί όσα θα πρέπει να γνωρίζεις.

Τι είναι το «Life Coaching;»

To «Life Coaching» είναι μία διαδικασία που ενδυναμώνει  βαθιά  και ενεργοποιεί  τον πελάτη.

Στοχεύουμε να τον βοηθήσουμε να βρει τον σκοπό του, τα όνειρα και το όραμά του. Έπειτα, σχεδιάζουμε καθημερινές δράσεις ώστε να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμεί. Ο πελάτης είναι ο ειδικός της ζωής του και εμείς η πυξίδα στην πορεία προς τους στόχους του.

Τι περιλαμβάνει μία συνεδρία «Life Coaching;»

Οι δράσεις και οι στρατηγικές που σχεδιάζουμε είναι απλές, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνουν την ικανότητα του πελάτη να ζήσει μία πιο ικανοποιητική ζωή. Ένας καλός προπονητής θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να πετύχεις όσα επιθυμείς.  Ακόμη, θα είναι δίπλα σου δημιουργώντας διαύγεια από το στάδιο του σχεδιασμού έως και την εκτέλεση. Μαζί αναλύουμε πού βρίσκεσαι στο παρόν και που θέλεις να φτάσεις. Φέρνουμε στο προσκήνιο τους πραγματικούς λόγους που δεν το έχεις κάνει έως τώρα. Εντοπίζουμε το ρόλο που παίζουν οι πεποιθήσεις σου καθώς και τα πιθανά εμπόδια και προκλήσεις. Τέλος, δημιουργούμε πλάνο δράσης για να πετύχεις τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στη ζωή σου.

Γιατί να δουλέψω με έναν «Life Coach;»

Επέλεξε να δουλέψεις με έναν «Life Coach» (προπονητή ζωής) επειδή επιθυμείς να κάνεις περισσότερα αύριο από αυτά που μπορείς σήμερα.

Ονειρεύεσαι διαφορετικά αποτελέσματα στην ζωή σου; Θα ήθελες περισσότερη προσωπική ανάπτυξη και να λειτουργείς ως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Ένας «Life Coach» σε βοηθάει να γεφυρώσεις το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και αυτό που έχεις ή είσαι σήμερα. Το να αναρωτιέσαι, λοιπόν, εάν θα πρέπει να δουλέψεις με έναν προπονητή ζωής είναι σαν να ρωτάς, εάν επιθυμείς να ξεδιπλώσεις όλη την δυναμική σου.

Ποιούς μπορεί να ωφελήσει το «Life Coaching;»

Κατ’ αρχάς, οι πελάτες μας είναι πολύ διαφορετικοί ως προς το προφίλ της προσωπικότητάς τους. Επίσης, διαφέρουν ως προς τον αρχικό τους στόχο που μπορεί να είναι από επαγγελματικός έως και προσωπικός.

Οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε εμάς για μία σειρά από λόγους. Συχνότερα:

Σε τελική ανάλυση όμως, αυτό που όλοι επιζητούν είναι περισσότερη ισορροπία, αρμονία και ικανοποίηση στη ζωή τους.

Σε τι διαφέρουν η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική, από το «Life Coaching;»

Η «προπόνηση ζωής», ξεκινά με εσένα, στο παρόν!

Σχηματοποιεί τα πρακτικά βήματα, ώστε να κινηθείς προς τους στόχους σου, τις σχέσεις και την εμπειρία που επιθυμείς. Δεν εστιάζει στο παρελθόν. Με την δυναμική του, όμως, έχει την δύναμη να αλλάξει το νόημα που δίνεις στα γεγονότα. Πετυχαίνει να εξαλείψει τα περιοριστικά σου πιστεύω και να σε ενδυναμώσει στην δράση σου. Το «Life Coaching» αποδέχεται την τωρινή σου πραγματικότητα και είναι προσανατολισμένο στην δράση. Στόχος είναι να βελτιώσει το αποτέλεσμά σου προχωρώντας μπροστά.

Αντίθετα, η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική λειτουργούν εντός ιατρικού πλαισίου. Στοχεύουν στην διάγνωση δυσλειτουργιών και την θεραπεία τους. Ωστόσο, ενώ η ψυχοθεραπεία εστιάζει στο γιατί, το «Life Coaching» εστιάζει στο πώς.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας «Life Coach» στη ζωή του πελάτη του;

Ως προπονητές, είμαστε δεσμευμένοι σε μία σειρά από αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα:

Τι εμπειρίες και αποτελέσματα θέλεις στη ζωή σου;

«Εάν θέλεις κάτι που ποτέ δεν είχες, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες.»

Οι λύσεις που επιθυμείς είναι διαθέσιμες εδώ και τώρα. Η ευημερία και η ευτυχία πηγάζουν από την επιλογή έξυπνων και δημιουργικών πράξεων στη ζωή. Είμαι εδώ για να σε προκαλέσω να βγεις από την ζώνη άνεσής σου. Στην πορεία θα σε δω να δημιουργείς τη ζωή που ονειρεύεσαι.

Εσύ, τι θα ήθελες να ήταν διαφορετικό στην καθημερινή σου εμπειρία;

Ποιό είναι το όραμά σου για το μέλλον σου;

Σύνταξη: Μαρία Λαζαρίδου

Like The Life Coach on Facebook  

Like Nancy’s Blog on Facebook & follow us on Instagram

ΠΗΓΗ: nancysblog

Share This Post