23 Σεπτεμβρίου, 2020

Όταν η ρουτίνα ενός γάμου γίνεται μετριότητα

«Tίποτα δεν είναι λάθος, αλλά τίποτα δεν είναι σωστό!»

Έπειτα από αρκετές συνεδρίες συνειδητοποίησα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παντρεμένων ζευγαριών βρίσκονται σε ένα «σημείο ισορροπίας» όπου σε προσωπικό επίπεδο συνυπάρχουν νιώθωντας ότι πρέπει συνεχώς να προσέχουν ώστε να μην διαταράξουν τις μεταξύ τους ισορροπίες! Τι είδους σχέση είναι αυτή;

Ερωτεύόμαστε, παντρευόμαστε και τις περισσότερες φορές έκάνουμε παιδιά. Με τα χρόνια, η αγάπη βαθαίνει. ο δεσμός ενισχύεται, αλλά η αίσθηση της οικογενειακής μας ικανοποίησης εξασθενεί.

Κατά τη διάρκεια των «κακών στιγμών», υπάρχουν περισσότερα αρνητικά επιχειρήματα, εντοπισμός σφαλμάτων, λιγότερο μοίρασμα και λιγότερες στιγμές ευτυχίας και εκτίμησης. Αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε τις καταιγίδες και να μείνουμε στον γάμο.

Μπορεί κάποια ζεγάρια να νιώθουν ότι έχει παρέλθει ο καιρός για σοκολάτες, λουλούδια, ρομαντισμό. Και τώρα να βρίσκονται σε μία ζωή ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ!

Αυτό που τα περισσότερα ζευγάρια δεν συνειδητοποιούν είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να διασφαλίσουν ότι η κοινή ζωή παραμένει όμορφη και δημιουργεί όμορφες στιγμές και για τους δύο.

Ο γάμος απαιτεί δεξιότητες και συνεχή προσοχή. Εάν υπάρχει δέσμευση, θα ευδοκιμήσει, αλλά εάν παραμεληθεί, θα μαραθεί και θα πεθάνει. Δεν υπάρχει ζευγάρι που δεν χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να βελτιώσει τη σχέση τους. Πιστεύοντας ότι οι καλές στιγμές θα συνεχίσουν να έρχονται από μόνες τους είναι μια σίγουρη συνταγή για απογοήτευση.

Τι μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι σε έναν σύμβουλο γάμου ή έναν coach

Δεν αποτελεί μυστικό ότι μέσα σε έναν γάμο συχνά προκύπτουν προβλήματα που προκαλούν σύγκρουση και επιδεινώνουν τη σχέση. Μεταξύ των πιο κοινών προβλημάτων είναι :

Χρήματα – Δεν φαίνεται να υπάρχουν αρκετά, ή εάν υπάρχουν, ένας από τους δύο είναι αναστατωμένος για το πώς τα ξοδεύει ο άλλος και πώς να επενδύσει ή να προστατεύσει τα υπόλοιπα.

Σεξ – Αυτός είναι ο λόγος που το 50 τοις εκατό των ζευγαριών ζητούν συμβουλευτική γάμου. Συνήθως, ένας σύντροφος επιθυμεί το σεξ πιο συχνά και με διαφορετικούς όρους από τον άλλο. Συχνά φορές γίνεται τόσο άσχημο που κανένας σύζυγος δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που απολάμβαναν το σεξ μαζί.

Εργασία -Διαφορετικές προσδοκίες ρόλου για το ποιος κάνει τι εντός και εκτός σπιτιού.

Παιδιά – Τα ζευγάρια συχνά διαφωνούν για το πώς να μεγαλώσουν και να πειθαρχήσουν τα παιδιά.

Αυτά τα προβλήματα δεν θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του γάμου αν μπορείτε να τα συζητήσετε εποικοδομητικά με τον σύντροφό σας. Η υγιής επικοινωνία είναι το κλειδί!

Κατευθύνσεις ώστε να πραγματοποιήσετε ποιοτική αλλαγή από τη μετριότητα στην ικανοποίηση

Ο γάμος μοιάζει δέσμευση, γνώση και εμπιστοσύνη για να διαρκέσει. Κάθε σύντροφος έχει σημαντικές ανάγκες σε έναν γάμο που πρέπει να ικανοποιηθούν.Καταλαβαίνετε τις ανάγκες του συντρόφου σας; Σέβεστε τις ανάγκες του συντρόφου σας; Σίγουρα είναι χρήσιμο να εξερευνήσετε τις έξι ανθρώπινες ανάγκες τόσο τις δικές σας όσο και τους συντρόφου σας και πώς αυτές επηρεάζουν την δυναμική της σχέσης σας.


Μερικά ζευγάρια μένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις, γιατί; … Για ποιο λόγο δυσκολεύονται να εντοπίσουν το πραγματικό πρόβλημα χωρίς βοήθεια; Γιατί νιώθουν ότι «τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά τίποτα δεν είναι σωστό»; Μπορείτε να εντοπίσετε τα μοτίβα που σας περιορίζουν; Με ποιούς τρόπους μπορείτε να τα αλλάξετε;

Τι μπορείτε και τι θα θέλατε να κάνετε ώστε να δημιουργήσετε διαφορετική ατμόσφαιρα; μπορει να είναι ένα δείπνο-εκπληξη, ένα μεσημεριανό τηλεφώνημα στη δουλειά, μια στάση στον τοπικό ανθοπωλείο, ένα γρήγορο φιλί το πρωί ή ένα απλό «σ ‘αγαπώ». Τι παρατηρείτε να συμβαίνει μέσα σας όταν σκέφτεστε τον εαυτό σας να κάνει αυτές τις αλλαγές;

Μετακινήστε την εστίασή σας μακριά από το πρόβλημα και επιστρέψτε στον πυρήνα της σχέσης σας. Σκεφτείτε πώς αισθανόσασταν στην αρχή της σχέσης. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ανακτήσετε αυτά τα συναισθήματα, επειδή η ζωή έχει γίνει πιο πολυσύχναστη με την οικογένεια και τη δουλειά. Μπορείτε όμως σίγουρα να δημιουργήσετε μέσα σας ξανά αυτή την ατμόσφαιρα. Τι χρειάζεται να θυμηθείτε;

Συνολικά, ο γάμος είναι μια σύμπραξη και το να είσαι ενεργός/ ενεργή στον γάμο σου είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η σύνδεση να προσφέρει ικανοποίηση και στα δύο μέρη.

Το Relationship Coaching είναι μία διαδικασία που θα σας δώσει τα εργαλεία και τον χώρο διάρκεια ώστε να συνδεθείτε βαθύτερα με τον/ την σύντροφό σας και να αποκαταστήσετε τη σύνδεσή σας.

Share This Post