10 Μαΐου, 2020

Ποια είναι η αποστολή σου;

Γιατί χρειάζεσαι μία Προσωπική Δήλωση Αποστολής;

Δεν είσαι σίγουρος για την αποστολή της ζωής σου; Δυσκολεύεσαι να βρεις νόημα σε όλα όσα κάνεις; Φοβάσαι ότι δεν ζεις την ζωή για την οποία είσαι φτιαγμένος; Έχεις ένα αίσθημα μη ικανοποίησης ακόμη και όταν έχεις πετύχει; Τότε χρειάζεσαι Δήλωση Αποστολής.

Συχνά χωρίς καν να το αντιληφθούμε, καταλήγουμε να επιλέγουμε στόχους, επιδιώξεις, ζωή και καριέρα με βάση τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις ατζέντες άλλων ανθρώπων. Συμβαίνει τόσο σταδιακά που ούτε καν μπορούμε να καταλάβουμε πότε κάναμε την αρχή. Όμως, όταν εστιάζουμε τις ενέργειές μας σε λάθος πράγματα, καταλήγουμε να νιώθουμε δυστυχισμένοι και συχνά δεν γνωρίζουμε καν γιατί. Μην αφήσεις να σου συμβεί. Το κλειδί είναι να γνωρίζουμε το “γιατί” – ο σκοπός ή η αποστολή σου. Αυτό ακριβώς είναι η Δήλωση Αποστολής.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζεις

Όπως είναι φυσικό, το πρώτο βήμα σε αυτό το δρόμο δεν μπορεί να είναι από το ποιος είσαι στην πραγματικότητα. Μου αρέσει πολύ να το σκέφτομαι ως μία διαδικασία που σταδιακά “θυμάσαι” για τον εαυτό σου όλα όσο μέσα στην καθημερινότητα πέρασαν στην λήθη. Αυτά που κάνουν την ψυχή σου ανάλαφρη, όλα όσα σε γεμίζουν ενέργεια, το ποιος είσαι όταν δεν έχεις αναλάβει τους συνήθεις ρόλους, όταν δεν φοβάσαι ή όταν δεν νιώθεις άγχος. Το ποιος είσαι δηλαδή στον πυρήνα σου. Σε μία συνεδρία Connect with your Core Self μπορούμε χρησιμοποιώντας NLP και Altered Stated of Consciousness να φτάσουμε πολύ γρήγορα σε αυτό το αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία αίσθηση ηρεμίας ανακούφισης και απόλυτης ψυχικής αναζωογόνησης.

Το επόμενο βήμα είναι να διατυπώσεις με σαφήνεια τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα— τις αξίες σου. Εάν κυνηγάς στόχους και όνειρα που είναι ασύμβατα με τις δικές σου βαθύτερες αξίες, όσα και να επιτύχεις, δεν θα είναι σε ευθυγράμμιση με αυτό που είσαι πράγματι εσύ.

Ένας από τους καλύτερους, άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους για να εξερευνήσεις τις αξίες σου είναι μία συνεδρία NLP Coaching όπου με την καθοδήγηση ενός Coach θα διαμορφώσεις τον χάρτη όλων εκείνων των αξιών που σε κινητοποιούν πραγματικά.

Πέντε ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να διατυπώσεις την δική σου αποστολή.

Μια ουσιαστική προσωπική δήλωση αποστολής δεν είναι κάτι που μπορείς απλά να γράψεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Υπάρχουν, ωστόσο, ερωτήσεις που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις στον εαυτό σου κάθε μέρα ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη διαύγεια.

  1. Τι είναι σημαντικό; Τι / ποιον εκτιμάς; Πώς συνδέεται η ζωή σου με αυτά τα πράγματα;
  2. Πού θέλεις να πάς; Μπορείς να απαντήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η απάντησή σου μπορεί να περιλαμβάνει έναν πνευματικό, διανοητικό ή φυσικό προορισμό ή άλλου είδους στόχο.
  3. Τι θα ήταν το καλύτερο; Δεν είναι η ώρα να είσαι ρεαλιστής. Αυτή είναι η ώρα να ονειρευτείς.
  4. Πώς θέλω να ζω; Πώς θέλω οι άνθρωποι να με περιγράφουν;
  5. Τι είδους κληρονομιά θέλω να αφήσω πίσω; Απάντησε στο τελευταίο ερώτημα κάνοντας την ακόλουθη άσκηση.
Share This Post