Τι είναι η Θεραπεία Ζεύγους;

Η Θεραπεία Ζεύγους είναι ένας τύπος θεραπείας στον οποίο ένας θεραπευτής βοηθά δύο άτομα που εμπλέκονται σε μια ρομαντική σχέση να αποκτήσουν εικόνα για τη σχέση τους, να επιλύσουν  συγκρούσεις και να βελτιώσουν την ικανοποίηση που αντλούν από τη σχέση τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία θεραπευτικών παρεμβάσεων. Η Θεραπεία Ζεύγους  περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Εστίαση

Εστίαση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (πχ σεξουαλικές δυσκολίες, εθισμός στο Διαδίκτυο, ζήλια, απιστία)

Λύσεις

Παρεμβάσεις επικεντρωμένες στη λύση, προσανατολισμένες στην αλλαγή ήδη από την αρχή της θεραπείας.

Η Σχέση και όχι το Άτομο

Αυτό που έρχεται στη θεραπεία είναι η σχέση και όχι τα άτομα.

Με τι είδους προβλήματα μπορεί να βοηθήσει η Θεραπεία Ζεύγους;

Απιστία

Είτε πρόκειται για ερωτική σχέση, είτε για συναισθηματική απιστία η θεραπεία ζεύγους είναι απαραίτητη προκειμένου να ξαναχτιστεί ο συναισθηματικός δεσμός και η εμπιστοσύνη στο ζευγάρι . Μετά από μια σχέση απιστίας οποιουδήποτε τύπου, ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να εξετάσετε το παρελθόν και να ξαναζωντανέψετε τη σχέση που φαίνεται να πεθαίνει. Μερικά ζευγάρια πραγματικά  διαπιστώνουν ότι έπειτα από τη θεραπεία ζεύγους με αφορμή ένα περιστατικό απιστίας, βελτιώνεται η ικανοποίηση και η λειτουργικότητα της σχέσης τους.

Απρόβλεπτες Κρίσεις

Η ζωή είναι γεμάτη απρόβλεπτες κρίσεις που βρίσκονται εκτός του ελέγχου σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μια κατάσταση όπως ιατρική ασθένεια, υποτροπή χρήσης ουσιών, απώλεια θέσεων εργασίας ή θάνατο αγαπημένου προσώπου. Η Θεραπεία Ζεύγους μπορεί να σας βοηθήσει ως ζευγάρι να πλοηγηθείτε μαζί μετά την κρίση. 

Επικοινωνία

Δεν είναι σπάνιο σε ένα ζευγάρι να προκύπτουν δυσκολίες στην μεταξύ τους επικοινωνία. Είτε είχατε πάντα ένα διαφορετικό στυλ διαμάχης, είτε έχετε να διαχειριστείτε μια νέα καθημερινότητα αφού καλωσορίσατε ένα μωρό στη ζωή σας, η Θεραπεία Ζεύγους μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τον σύντροφός σας και να δημιουργήσετε  συνδεθεση. Επιπλέον, οι νέες επικοινωνιακές δεξιότητες που θα αναπτύξετε εντός των συνεδριών θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο σε όλη την μετέπειτα κοινή σας πορεία.

Προκλήσεις στη σεξουαλική ζωή και την οικειότητα

 Ίσως να μην κάνετε σεξ, ή ίσως να κάνετε σεξ, αλλά να μην αισθάνεστε οικεία, ή ίσως να αισθάνεστε σαν να έχετε χάσει την επαφή μεταξύ σας. Η Θεραπεία Ζεύγους μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε, ειδικά σε θέματα οικειότητας. 

Ζητήματα με φίλους ή μέλη της οικογένειας.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με φίλους και μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι δύσκολα. Θα μπορούσε να είναι ότι δεν αισθανθήκατε ποτέ σεβαστό από τα πεθερικά σας και να επιθυμούσατε ο σύντροφός σας να σας έχει στηρίξει περισσότερο ή ίσως να υπάρχει δυσαρέσκεια για την ώρα που ο/η σύντροφός σας ξοδεύει με τους φίλους του/της. Η Θεραπεία Ζεύγους θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα μεσαίο έδαφος όπου και οι δύο αισθάνεστε άνετα και σεβαστοί.

Αλλάξτε το μέλλον σας σήμερα.

Επικοινώνησε για να λάβεις το kit ιστορικού και ανάλαβε δράση!