26 Νοεμβρίου, 2019

Το ένα λάθος που κάνεις ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο

Μήπως το να βρείς τον ιδανικό σύντροφο σου φαίνεται σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα; Εάν η απάντηση είναι “ναι”, θέλω να σου πω ένα μυστικό. Πρέπει πάντα να έχεις υψηλά στάνταρ.

Ο νούμερο ένα λόγος που οι άνθρωποι μία μέρα ξυπνούν και αναρωτιούνται “πώς είναι δυνατόν να ανέχομαι αυτή την συμπεριφορά” ή λένε στον εαυτό τους “ποτέ δεν περίμενα να είμαι σε μία τέτοια σχέση” είναι μία πολύ συγκεκριμένη απόφαση.

Βάζοντας το άλογο πριν από το κάρο

Αυτό που συνέβη είναι ότι αποφάσισαν κάποια στιγμή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είχαν απέναντί τους είναι ο “ένας και μοναδικός”, τον ερωτεύτηκαν και έπειτα προσαρμόστηκαν στην συμπεριφορά του.

“Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί άρα η συμπεριφορά του θα πρέπει να είναι και αυτή αποδεκτή. Μπορεί να μου φαίνεται ξένη ή να μου κάνει εντύπωση αλλά αυτός ο άνθρωπος είναι ιδανικός για εμένα.” Δεν μπορεί παρά αυτό που τώρα με ενοχλεί να είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποδεκτώ.

Με τον τρόπο αυτό όμως, έχω ήδη αποφασίσει οτι ο άνθρωπος αυτός είναι ιδανικός, πριν να ελέγξω εάν η συμπεριφορά του και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η σχέση μας είναι πραγματικά αυτά που επιθυμώ για τον εαυτό μου. Επιπλέον, προκειμένου να παραμείνω συνεπής με αυτό που έχω επιλέξει, αρχίζω να τροποποιώ τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, προκειμένουν να ταιριάξουν στα δεδομένα.

Χρυσός κανόνας: οραματίσου τον ιδανικό σύντροφο

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Κανένας δεν έχει επιτύχει κάτι σημαντικό χωρίς πρώτα να φανταστεί τι είναι ακριβώς αυτό που επιθυμεί.

Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να αντιστρέψεις την διαδικασία. Πριν να αποφασίσεις ότι κάποιος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελες να περάσεις την ζωή σου, δημιούργησε διαύγεια. Αφιέρωσε χρόνο να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να οραματιστείς το είδος της σχέσης που θα ήθελες να δημιουργήσεις. Με ποιόν τρόπο αυτή η σχέση θα άλλαζε την ζωή σου; Τι θα έδινες εσύ στον σύντροφό σου και τι θα σου έδινε αυτός; Πώς θα νιώθατε; Τι θα δημιουργούσατε μαζί;

Share This Post